Recent PostsONE YEAR ANNIVERSARY


Follow me!

Huidpijn van Saskia Noort

Huidpijn van Saskia Noort

Al enkele jaren staat dit geleende boek in mijn kast. Voor school moet ik zestien Nederlandstalige boeken lezen en huidpijn is daar een van. Ondanks dat ik dit boek dus in mijn kast heb staan, heb ik er toch voor gekozen dit boek als luisterboek te luisteren/lezen. In nog geen vier uur had ik dit boek uit. Benieuwd naar mijn mening over Huidpijn van Saskia Noort? Lees dan snel door.

Huidpijn is gepubliceerd in 2016 als Thriller. De thriller gaat over drugs, dronkenschap, zwangerschap en het leven van een bekende Nederlander. Huidpijn speelt zich af in Amsterdam, Anne Host een bekende televisiejournaliste en talkshow host woont samen met haar partner Sam. Anne heeft 1 droom, zwanger raken. Na vele pogingen kiezen Anne en Sam er samen voor om naar een privékliniek te gaan en via ivf zwanger proberen te raken. Maar er vindt zich een probleem op, want Sam wenst niet meer mee te werken. Sam is niet meer verliefd op Anne, en wilt verder met Sammy de toevallige collega van Anne. De relatie van Sam en Anne ligt bij de pers en beide worden ze bij iedere stap in de gaten gehouden. Wanneer Sam verdwenen blijkt te zijn en voor het laatst bij Anne is gezien wordt zij de hoofdverdachte in deze hele toestand. 

Ik vind het altijd lastig om over een boek te schrijven wat mij niet helemaal ligt. Je wilt niet negatief zijn of een auteur afkraken op zijn of haar schrijven. Dat is in dit geval ook zo. Ik heb niet zo zeer niet genoten van het boek, maar ik vond het ook geen aanrader. Huidpijn zegt een thriller te zijn, persoonlijk vond ik het enige wat er thriller aan was, dat het op de cover van het boek stond.

Het verhaal begint goed, een klassieke affaire hoe het vaker in Nederlandstalige boeken wordt omschreven. Anne is een bekende Nederlander met een dubieus verleden en staat daarom nog eens extra in de schijnwerpers. Wanneer er naar buiten komt dat Anne en Sam uit elkaar zijn en Anne beseft dat ze de fles niet hoeft te laten staan omdat ze toch niet zwanger zal raken neemt haar drankgebruik sterk toe. Ze is vaker niet nuchter dan wel en dat is best gevaarlijk aangezien ze zichzelf constant moet verdedigen vanwege haar werk en haar vriend zijn nieuwe relatie.

Ze wilt Sam terug, ze houdt van hem en op diverse manieren probeert ze hem terug te winnen. Sam weet gewoon niet zo goed wat hij wilt en dat is eigenlijk al een hele tijd zo. Wanneer Sam op een dag voor de deur staat bij Anne om belangrijk nieuws te brengen, flipt ze helemaal, om het vervolgens weer goed te maken door seks te hebben. Persoonlijk vind ik dit soort dingen dus heel ongeloofwaardig, helemaal omdat het nieuws wat Sam kwam brengen echt een ongelofelijk gemene streek was.

Om haar verdriet te verwerken steekt ze samen met haar buurmeisje wat toch net familie is een joint op en drinkt een paar drankjes. Later die avond vindt er een feest plaats in haar huis en blijkt het achteraf dat Sam is langs geweest. Anne mist stukken van die avond en weet nadat Sammy langskomt niet goed wat er nu precies is gebeurd met Sam en vooral niet waar hij nu is. 

Nu is dit allemaal best goed geschreven en zijn er enkele momenten dat ik denk huh? Of zo voorspelbaar. Maar de wendingen in het boek had ik erger verwacht en op gehoopt vooral. Bij een thriller hoop je toch altijd dat je omver word geblazen en je telkens weer denkt, hoe dan?! Helaas had ik dat in dit boek niet. Het was al snel duidelijk wat er was gebeurd met Sam en wie hierachter zat. 

Het is zeker geen slecht boek en ik denk dat menig mens dit een leuk boek vindt voor bijvoorbeeld een dagje strand. Het leest lekker snel weg en is totaal niet moeilijk om te begrijpen. Ik ben benieuwd of andere van jullie wellicht weten welke boeken van haar wel echt de moeite waard zijn om te lezen. Ik hoor het graag!

Liefs,

Cindy

You may also Like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ABOUT ME

Cindy Pel

HEY THERE!

I’m Cindy and known on the internet as The Socialbookgirl. I’m 22 years old, born and raised in the Netherlands, and I’m slightly obsessed with anything regarding books.

 

On this blog I will share my love for books with you by mostly eviews. These reviews will be honest at all time. The genres that I read are mostly: feelgood, romance, young-adult, new adult and since this year also fantasy.

 

Do you have questions, suggestions, would you like to chat, have a book reviewed or another collaboration with Thesocialbookgirl? Fill in the form below or send an email to info@thesocialbookgirl.nl and I will contact you soon.

 

LOVE, Cindy

Recent PostsONE YEAR ANNIVERSARY


Recente reacties

    Stay Connected

    ×